miercuri, 13 ianuarie 2016

O usa deschisa spre vise...



                 Mic istoric al bibliotecii comunale ”Ion Creanga” Movilita

     Biblioteca comunala a luat fiinta in anul 1959, an in care Gheorghe Cosereanu, bibliotecar voluntar, incepe completarea primului registru de inventar. Biblioteca functiona in incinta caminului cultural ”Ion Creanga” de la care a preluat si numele.Fondul de carte de atunci era de 1046 de volume si ca dotare: o masa, un scaun, un godin si cateva rafturi pentru carti. De-a lungul timpului biblioteca a fost gestionata de mai multe persoane cu jumatate de norma sau salariate pana in anul 1992 cand isi schimba si locatia, la etajul cladirii unde functioneaza gradinita.

       Amintim cu drag numele celor care au lasat urme in biblioteca: Anton Elena, Neagu Alexandrina, Dudau Victor, Cristea Georgeta, Madescu Silvia si Dedu Steliana. Din ianuarie 1993, numele meu - Flori Constantinescu, se alatura lor. Am preluat un fond de carte de 5957 volume iar azi biblioteca are 10657 volume, achizitii de carte facandu-se an de an si o dotare cu mobilier si aparatura audio-video moderna.

        In anul 2010 biblioteca se inscrie in proiectul ”Biblionet-lumea in biblioteca mea” ce are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice din Romania. Astfel ia fiinta un nou serviciu gratuit: Calculatoare cu Internet pentru Public(CIP), adica 4 calculatoare conectate la internet cu toate echipamentele aferente, imprimanta, scanner si videoproiector. Toata aceasta aparatura moderna inlesneste accesul utilizatorilor la informatii din orice domeniu de activitate si impreuna cu fondul de carte si cele 12 abonamente la ziare si reviste, traseaza conturul valoric al bibliotecii comunale.

          Aceasta devine astfel un centru de documentare,
                                 informare si
                                            recreere pentru toti cei care ii trec pragul.
                       Va astept cu drag, zilnic de la 8:00 la 16:00 !
                                                                     Bibliotecar
                                                                               Flori Constantinescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu