marți, 19 ianuarie 2016

Eminescu nemuritor!

     

        Vineri, 15 ianuarie 2016, in biblioteca a avut loc o activitate culturala prin care am incercat sa aducem un omagiu marelui poet Mihai Eminescu, in ziua in care se implineau 166 de ani de la nasterea lui. Elevi si adulti au trecut prin biblioteca, au recitat din poeziile lui Eminescu, la alegere, pe cele preferate,am vizionat materiale despre viata si opera poetului in proiectie video pe ecran.
       Le-am citit un material in care le aduceam la cunostinta ca ziua de 15 ianuarie - ziua de nastere a lui Mihai Eminescu, a fost aleasa ca Ziua Culturii Nationale printr-un proiect de lege adoptat de Camera Deputatilor la 16 noiembrie 2010.
                                                              
De ce a fost aleasa ziua lui Eminescu drept zi a Culturii Nationale?
      Poate pentru ca ”El e cel care a spus ca teiul e sfant. El e cel al carui nume nu se cade sa fie luat in deșert.(...) El e cel care oricate deznadejdi ne-ar incerca ne da temeiuri ca totusi sa nu desnadajduim (Geo Bogza).
      Poate pentru ca reprezinta ”omul deplin al culturii ramanesti (Constantin Noica).
       Poate ca niciodata nu e prea mult sa-l recitim pe poetul, prozatorul, dramaturgul, ziaristul si ganditorul Mihai Eminescu.




Mihai Eminescu s-a nascut la 15 ianuarie 1850, la Botosani. Afost socotit de critica postuma drept cea mai importanta voce petica din literatura romana. Eminescu nostru, patriot si cu o buna educatie filosofica, un suflet romantic, trebuie recitit cu drag pentru ca este poetul nepereche a carui opera invinge timpul.
         Asadar, Eminescu e nemuritor!...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu