ISTORICUL BIBLIOTECII

        Primele date despre biblioteca comunala apar in anul 1959, an in care Gheorghe Cosereanu, bibliotecar voluntar, incepe completarea primului registru de inventar cu nr.1. Biblioteca functiona in incinta caminului cultural ''Ion Creanga'', de la care a preluat si numele, fondul de carte existent la acea data in biblioteca fiind de 1046 volume.
        Odata cu trecerea timpului, biblioteca a fost gestionata de mai multe persoane cu jumatate de norma sau salariate, pana in anul 1992 cand isi schimba locatia, la etajul cladirii unde functioneaza gradinita, intr-o camera luminoasa si spatioasa. Incepem impreuna anul 1993, locatia e aceeasi dar a suferit multiple modificari de la un an la altul, care au facut ca azi cei care ii trec pragul sa se simta confortabil in acest lacas de cultura.
         In prezent biblioteca dispune de o sala mare de lectura si imprumut, o alta camera mai mica, spatiu pentru calculatoarele cu internet pentru public si un hol care uneste cele doua incaperi. Holul poate fi folosit pentru diverse activitati culturale, la unele din ele utilizand si ecranul pentru videoproiectii, spatiul permitand un numar mai mare de participanti.