vineri, 18 martie 2016

Campania HAI PE NET 2016







Biblioteca ”Ion Creanga” Movilita a fost partener al campaniei Hai pe net 2016 desfasurata in saptamana 14-18 martie.

A fost o saptamana de foc a acestei campanii de incluziune digitala in care am sustinut Romania digitala accesand link-urile puse la dispozitia utilizatorilor. Editia Hai pe net 2016 a sustinut in acest an urmatoarele obiective si activitati: 1.- Promovarea accesibilitatii web - o componenta noua a campaniei pentru constientizarea opiniei publice referitor la nevoile de accesibilitate web in randul nevazatorilor.
2.- Promovarea TIC pentru angajabilitatea tinerilor. Acestia au intrat pe platforma http://yourock.jobs/ro ca sa isi creeze un CD profesionist de angajare. Elevii si studentii au accesat aplicatia de analiza a competentelor transversale TIC pentru tineri disponibila la www.skillage.eu. La fiecare categorie, in baza celor mai multe accesari, s-au oferit diferite premii. Al treilea obiectiv al campaniei:- Primul click - pentru cei care nu au utilizat vreodata un calculator sau nu au accesat internet-ul, acum au descoperit aceasta bucurie.
 A fost o saptamana plina, profitabila, in care am antrenat participantii la diferite activitati.
Alaturi de tinerii care au completat  CV-uri si copii care au descoperit atatea lucruri noi si interesante navigand pe internet, am petrecut momente frumoase si emotionante in biblioteca.
Toti participantii la aceaste activitati au fost directionati spre link-ul care a masurat gradul de participare al romanilor la aceasta campanie, prin completarea unui mic chestionar.


Fotografiile postate spun mai mult decat cuvintele despre efervescenta momentelor traite si bucuria celor implicati.
Va multumesc si va astept in continuare in biblioteca sa ne bucuram de aceasta primavara frumoasa impreuna!...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu