marți, 14 august 2012

VACANTA - Recreatia mare!

       











             Copii intra cu mare bucurie in vacanta iar in  lunile iulie si august petrecem mai mult timp impreuna atat cu utilizatorii fideli cat si cu cei  "sezonieri" care vin la rude in localitate.
         Biblioteca le ofera posibilitatea sa se recreeze , sa se educe si informeze punandu-le la dispozitie peste 10000 de volume, ziare si reviste la zi, jocuri diverse(sah, puzzle, cuburi), jocuri on-line si INTUITEXT, etc.
        Majoritatea celor care citesc vin cu liste de carti ce trebuiesc lecturate in vederea pregatirii noului an scolar, noi le zicem "carti de vacanta". Ei imprumuta atat opere ale autorilor romani si universali cerute in bibliografia scolara, critica literara, teste si comentarii cat si carti de divertisment din literatura si din alte domenii (animale, curiozitati stiintifice, retete culinare, bancuri si glume,astrologie, istorie si geografie, etc.).
         N-am facut un program standard de vacanta dar e un program adaptat la cerintele si sugestia lor, coordonat de mine cu evenimentele saptamanale. Asadar avem: ore de lectura pe o tema aleasa, de videoproiectie la tema respectiva incheiata cu discutii si comentarii libere la subiectul respectiv. Copii  trebuie sa simta libertatea si bucuria pe care le-o confera vacanta fara presiunea notei sau a asistentei profesorale, d-asta lucram intr-un stil mai liber si creativ. Le dau posibilitatea sa-si puna in practica ideile si dorintele ce pot fi implinite aici. Vizionam impreuna filme, ecranizari dupa romane celebre, desene animate, evenimente culturale din tara si streinatate, curiozitati din lumea animalelor si stiinta, jocuri on-line INTUITEXT.
        Am petrecut si petrecem impreuna mult timp, ne recreem si ne educam, facem schimb de experienta, socializam si legam prietenii si toata aceasta activitate da bibliotecii rolul de centru de cultura si recreere. Acesti utilizatori, marea majoritate copii si tineri, isi formeaza aici in biblioteca o baza de educatie si cultura, ce ii pregateste si ajuta la integrarea in comunitatea noastra moderna.

        Pot sa afirm chiar ca biblioteca formeaza si modeleaza caractere, destine, oameni... si nu e putin lucru !
                  Vacanta placuta in biblioteca in continuare!
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu